• לוחות אסבסט
  • פינוי-אסבסט-עם-מנוף
  • עבודה-בגובה

החלפת גג אסבסט

על פי חוק, עד שנת 2021, יתבצעו ברחבי מדינת ישראל פעולות פירוק ופינוי של מבנים בהם נעשה שימוש בלוחות אסבסט. חוק זה חוקק בשנת 2011 והוא מכונה החוק למניעת מפגעי אסבסט ואבק מזיק. החוק חוקק לאחר גילוי קשר ישיר בן חומר האסבסט לבין מקרי סרטן ברחבי העולם ובישראל. אך מכיוון שהליך פירוק ופינוי חומר אסבסט איננו מתאפשר על ידי כל קבלן שיפוצים או קבלן בנייה, הליך החלפת גג אסבסט מחייב אתכם להכיר מקרוב את תקנות החוק. בשורות הבאות ריכזנו עבורכם מידע כללי אודות פירוק ופינוי גג אסבסט, ומידע כללי אודות לשון החוק.

כיצד מחליפים גג אסבסט?

החלפת גג באופן כללי הינו הליך המחייב אתכם להיעזר בשירותיהם של אנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים המקפידים על כל הליכי הבטיחות הנדרשים, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהליך החלפת גג אסבסט. פירוק לוחות אסבסט כאשר הם בשלמותם איננו אמור להוות מפגע סביבתי, אך הבעיה מתחילה כאשר לוחות האסבסט נפגעים, נשברים או נסדקים במסגרת עבודות פירוק גג אסבסט. מכיוון שמרבית לוחות האסבסט המוצבים על גבי מבנים כאלו ואחרים במדינת ישראל הם לוחות ישנים, יש לקחת בחשבון את כל הליכי הפירוק והפינוי המחמירים ביותר.

פירוק גגות אסבסט חובה לבצע (על פי חוק) באמצעותן של חברות המורשות לכך מטעם המשרד לאיכות הסביבה. חברות אלו מחזיקות ברשותן את הציוד המקצועי לצורך פירוק לוחות וגגות אסבסט, והן פועלות בהתאם לתקנות אשר נקבעו לצרכי העבודה במסגרת החוק למניעת מפגעי אסבסט ואבק מזיק. החלפה של גג אסבסט היא פעולה המחייבת אתכם לדאוג לכל הליכי הפירוק, החל מפינוי לוחות האסבסט, דרך הקפדה יתרה על הליכי הפירוק והפינוי בהתאם לתקנות החוק ועד להטמנת פסולת אסבסט במטמנות המיועדות לצורך כך.

גג אסבסט מיתרון לסכנה בריאותית-סביבתית

לאורך שנים רבות, גג אסבסט נחשב למוצר בנייה פונקציונאלי, זול ואיכותי, וזאת בשל היתרונות הרבים של חומר האסבסט (עמידות, אורך חיים, בידוד וכדומה), אך עם הוכחת הקשר הישיר בין מחלות סרטן שונות לבין לוחות האסבסט, הפכו גגות האסבסט לסכנה בריאותית – סביבתית.